Wat is botox precies?

Botuline toxine is een neurotoxine dat het samentrekken van de spier bemoeilijkt. Het is een natuurlijk eiwit dat op de zenuwcellen werkt en anders dan een filler. Een filler vult rimpels op, waar Botox de spieren juist verslapt om de rimpels tegen te gaan. De duur van het resultaat kan per persoon verschillen maar is over het algemeen drie tot zes maanden zichtbaar.

Hoe werkt botox?

Botox wordt, in een kleine dosis, direct onder de huid in de spieren geïnjecteerd om de rimpels te verminderen of te laten verdwijnen. Het blokkeert specifiek de zenuwimpuls, waardoor de spieren, die verantwoordelijk zijn voor de rimpels, direct ontspannen. De overige zenuwfuncties van de huid worden niet aangetast, hierdoor raak je het gevoel in je gezicht niet kwijt. Na de ingreep kan uw huid rood of gezwollen zijn, dit trekt enkele uren na de behandeling weg. Het voordeel is dat je direct na de behandeling naar huis kunt en verder kan gaan met dagelijkse bezigheden. Na een week zal het optimale resultaat zichtbaar worden en heb je weer die jeugdige uitstraling van toen.

Waarvoor botox gebruiken?

Botox wordt voor zowel cosmetische als medische doeleinden gebruikt. Bij het gebruik voor cosmetische doeleinden zijn er drie zones die worden gehanteerd, de frons, het voorhoofd en de kraaienpootjes bij de ogen. Daarnaast kunnen andere plekken in het gezicht ook behandeld worden. Voor medische doeleinden wordt Botox gebruikt om overmatige transpiratie in het okselgebied te verminderen en om spanningshoofdpijn en migraineklachten te verminderen.

BOEK EEN BEHANDELING
bij onze City Clinics artsen

Wil jij jouw natuurlijke schoonheid verbeteren en een jeugdige uitstraling behouden? Boek dan nu een injectables behandeling! Ons ervaren team van City Clinics artsen staan klaar om jouw wensen te vervullen. Plan hieronder jouw gratis intakegesprek of boek direct een (vervolg)behandeling.

Injectables behandeling boeken Gratis intakegesprek

City Clinics Cosmetique Totale Cosmetisch Arts